Web Analytics Made Easy - Statcounter


تبریز - پانزدهمین نمایشگاه کتاب تبریز با حضور ۱۰۰۰ ناشر داخلی و ۱۴۲ ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجان‌شرقی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، ظهر امروز سه شنبه این نمایشگاه با حضور ۲۲ ناشر دیجیتال، هزار و شش ناشر داخلی، ۱۴۲ ناشر خارجی، ۷۲ ناشر هم انسانی، ۳۶ برنامه جانبی، یک صد و هفده هزار و ۱۷۳ عنوان داخلی، ۳۲ هزار عنوان کتاب خارجی و تخصیص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بن خرید کتاب از دوم آبان تا پنجم آبان سال جاری در نمایشگاه بین المللی تبریز در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهبود سرانه مطالعه کتاب هیچ تناسبی با فرهنگ مردم ندارد

رحیم شهرتی فر؛ معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات این استان با تأکید بر لزوم اهتمام جدی مسؤولان برای ترویج کتاب خوانی اظهار داشت: هرچند صنعت چاپ با تأخیر معناداری وارد تبریز و کشور شده، و در سال ۱۸۱۷ برای نخستین بار در شهر اولین ها افتتاح شده است و این روز که مقارن با افتتاح نمایشگاه کتاب و ۲۰۰سالگی صنعت چاپ است، را به فال نیک می گیریم.

وی با بیان اینکه مردم آذربایجان نزدیک به دو قرن است که با کتاب و کتاب خوانی سرکار دارند، ادامه داد: اگر فرض بر این باشد که تولید کتاب و نشریات جزو کارها و دستاوردهای مهم فرهنگی است، در این حوزه می توان گفت مردم آذربایجان و تبریز در این زمینه بیش ترین نقش را داشته اند.

 اگر مردم کتاب نخوانند، دچار فقر فرهنگی خواهیم شد

شهرتی فر با بیان اینکه در طول سالیان گذشته، آذربایجان نقش زیادی در تولید کتاب و فرآورده های فکری و فرهنگی داشته است، تصریح کرد: کتاب و مطبوعات از زمان انقلاب مشروطه تا پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی همواره در سبد هزینه های مردم آذربایجان جا داشته است و امروزه با اینکه دنیای الکترونیکی و مجازی، اوقات فراغت جوانان را پر کرده است، اما با این حال   هنوز نشر کاغذ، کتاب، کتابخوانی و دنیای نشر و انتشارات جذابیت خاص خود را حفظ کرده است و علاقه افراد برای برگزاری این نمایشگاه ها، ما را متوجه استقبال و بازدید قابل توجه شهروندان از نمایشگاه های کتاب می سازد.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه فعالیت های فرهنگی، کتاب و کتابخوانی نیازمند خرد جمعی و مشارکت اجتماعی و جریان سازی فرهنگی است، ادامه داد: هرچند ما در این زمینه نگرش تحول گرا داریم، اما با نظر به ویژگی های خاص آذربایجان و دو گویشی بودن آن و تنیدگی زبان مادری با زبان ملی امکان صادرات چاپ کتاب به کشورهای همجوار می تواند نقش و تأثیر بیش تری در بهبود وضعیت تولید و نشر کتاب داشته باشد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مردم آذربایجان از گذشته دارای پیشینه درخشان در کتاب و کتابخوانی بوده اند، گفت: هنوز رغبت مردم ما به ویژه نسل جوان ما به حوزه های فرهنگی وجود دارد و می توان این توجه را به مشارکت اجتماعی و جریان تأثیر گذار فرهنگی تبدیل کرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه سرانه مطالعه کشور هیچ تناسبی با فرهنگ ایمانی و اسلامی این مردم ندارد، ابراز داشت: یک اراده ملی لازم است تا امر مطالعه ترویج یابد و شرایط آرمانی نایل شود. چرا که تقریبا تمامی مسؤولان به این شرایط هشدار پی برده اند و باید متوجه بود که بهبود این وضعیت نیازمند اراده ملی و فراگیر در این زمینه و افزایش ترویج کتاب خوانی از مقاطع پیش دبستانی تا بزرگسالی است و در غیر این صورت، در آینده سرانه مطالعه کتاب نخواهیم داشت و دچار فقر فرهنگی خواهیم شد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز رتبه ممتاز را دارد

حبیب ماهوتی؛ مدیر عامل نمایشگاه بین المللی تبریز نیز امروز در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجان‌شرقی ضمن اشاره به پیشینه این نمایشگاه و بیان اینکه این نمایشگاه، خصوصی بوده، و در سال ۱۳۷۳ تأسیس شده است، اظهار داشت: این نمایشگاه ۵۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد و در میان نمایشگاه های کشور، نشان اول  لیاقت و رتبه الف و ممتاز را داراست و سالانه بالای ۶۰ نمایشگاه داخلی و ۳۵ نمایشگاه بین المللی برگزار می کند.

وی برگزاری نمایشگاه کتاب را یکی از سخت ترین نمایشگاه ها خواند و گفت: این نمایشگاه، حتی از نمایشگاه کتاب تهران هم قوی تر است و استقبال خوب مردم و تعداد بازدید کنندگان رو به افزایش آن، نشان دهنده فرهنگ مردم و کتابخوانی مردم آذربایجان است، اما با همه این شایستگی ها تنها می خواهند نمایشگاه تهران را مهم جلوه می دهند.

ماهوتی با انتقاد از تخصیص هزینه پایین و نبود حمایت های مالی کم در خطاب به معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما شهرستانی ها نشان می دهیم که مردم ما مشتاق به برگزاری نمایشگاه، علاقه مند به مطالعه کتاب، کتابخوانی و بازدید از نمایشگاه کتاب هستند، اما جای سؤال است که چرا با این گونه بی مهری ها مواجهیم، مگر ایران، فقط تهران است؟


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است

به گزارش خبرگزاری مهر، میر شمس الدین فلاح هاشمی؛ مدیرعامل نشر صاد درباره حال و هوای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال‌های گذشته گفت: معتقدم به جز ایام کرونا و ایام خاص، نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و می‌توان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان (کودک و نوجوان و بزرگسال) در همه غرفه‌ها دیدنی است و در واقع می‌توان گفت، نمی‌توان در جای دیگر آن را سراغ داشت. با وجود نمایشگاه‌های استانی، نمایشگاه کتاب تهران همواره از جمله رویدادهای مهم فرهنگی ادبی و علمی کشور است و حس بسیار زیبایی میان مردم ایجاد می‌کند و این شلوغی و این شور مردم نسبت به کتاب علی‌رغم مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ستودنی است.

وی افزود: من تجربه حضور در نمایشگاه کتاب استانبول را نیز دارم و باید بگویم با نمایشگاه کتاب تهران قابل مقایسه نیست و اگر هر کدام از کتاب‌دوستان کشورهای همسایه سری به نمایشگاه کتاب ایران بزنند واقعاً شگفت‌زده خواهند شد. پس نمایشگاه کتاب ما نسبت به نمایشگاه‌های کتاب کشورهای دیگر مانند ترکیه برتر است و این جمله را که مطالعه کمتر شده، نقض می‌کند چرا که مطالعه همواره بوده است. شاید که قدرت خرید مردم کمتر شده باشد ولی کتاب همیشه جایگاه خودش را داشته است.

مدیرعامل نشر صاد در ادامه سخنان خود گفت: مردم هیچگاه با کتاب و کتابخوانی قهر نبوده‌اند. اگر کتاب، کتاب خوبی باشد از زیر سنگ هم که شده باشد، مردم آن را تهیه کرده و مطالعه می‌کنند و به دستش می‌آورند حتی اگر دست دوم باشد. شاهد هستم کتاب‌های خوب دست به دست می‌شوند و به خاطر قیمت‌شان نوبتی خوانده می‌شوند و ناشران بعضاً کتاب‌های پرفروشی دارند، بنابراین مردم با کتابِ خوب همواره در آشتی هستند. کتاب‌های خوبی نیز داریم ولی در مقایسه با کتاب‌های سال‌های گذشته به خصوص در زمینه علوم انسانی و تألیفی کمی افول داشته‌ایم که این به مدل آموزش در دانشگاه‌ها برمی گردد.

فلاح هاشمی درباره اینکه اگر نمایشگاه تبدیل به یک سوژه جهت گردشگری ادبی شود چه اتفاقی برای صنعت نشر رخ می‌دهد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و تقریباً افتاده است ولی باید تمامی ارگان‌های ذی‌ربط به میدان بیایند، از شهرداری گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند. باید فضا را برای بهار کتاب ایران مهیا کرد تا کسی که از شهرستان می‌آید و چند روز در تهران مقیم می‌شود یا حداقل از صبح تا غروب می‌آید و در نمایشگاه حضور دارد برایش یک خاطره به یادماندنی خلق شود. یعنی از موارد تفریحی گرفته تا مدل عرضه و معرفی کتاب، فکر شده باشد. نمایشگاه کتاب این ظرفیت را دارد. حتی قهرمان کتاب‌ها این ظرفیت را دارند تا از این فرصت استفاده و گردشگر خارجی را جذب این اتفاق سالانه کنیم.

کد خبر 6095672 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • معرفی فرصت‌های صادراتی استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز